Menu

Honden-therapie

Zelf ben ik al jarenlang een trotse hondenbezitter en vanzelfsprekend hebben mijn honden ook wel eens een blessure of een wondje. Veel hiervan heb ik kunnen oplossen door essentiële oliën in te zetten; deze zijn 100% natuurlijk en worden direct door het lichaam opgenomen. Eén van mijn honden heeft in zijn jonge jaren trauma opgelopen, waardoor hij erg onzeker was tegen onbekende mensen. Mede dankzij het ‘energetisch meten’ heb ik de oorzaak kunnen achterhalen en is hij positief veranderd waardoor hij veel zelfverzekerder in het leven staat! Inmiddels heb ik met de combinatie van energetisch meten en essentiële oliën ook al veel andere honden van hun klachten en/of trauma’s af geholpen (lees hier een aantal van de succesverhalen!).

Energetisch meten van de hond
Het energetisch meten van de hond gebeurt met behulp van de ‘biotensor’. Dit is een uniek instrument waarmee je het bio-energetisch veld van het lichaam kunt testen en zo blokkades of stoorvelden kunt opsporen. Via de biotensor krijg ik inzicht in zowel de lichamelijke als emotionele toestand van de hond. De biotensor kan worden gebruikt bij fysieke en/of psychische klachten (trauma’s, angsten), bij (voedings-)allergieën, bij vlooien of andere parasieten maar ook bij bijvoorbeeld verminderde eetlust of slecht-aanduidbare andersoortige klachten.

Het werken met de biotensor is volkomen pijnloos voor de hond en het kan zelfs op afstand (via een foto) gebeuren. Na het energetisch meten en het verkregen inzicht wordt er indien gewenst een essentiële olie of een homeopathisch middel ingezet om de klacht of aandoening te verhelpen. Ik test ook weer met de biotensor wat het meest effectief en geschikt is voor de betreffende hond op dát moment.

Essentiële oliën voor de hond
De oliën die ik gebruik en aanbeveel zijn van het merk ‘dōTERRA’. De dōTERRA essentiële oliën beschikken over de hoogste hoeveelheid actieve heilzame elementen, zijn vrij van vervuilende stoffen en chemische/synthetische toevoegingen en hebben het CPTG® (Certified Pure Therapeutic Grade) keurmerk. Deze 100% pure, natuurlijke oliën kun je prima inzetten bij diverse aandoeningen, zoals:
• vlooien en/of teken
• huidaandoeningen
• gewrichtsproblemen
• blessures
• spijsverteringsproblemen
• gedragsproblemen (ter ondersteuning)

Essentiële oliën worden direct door het lichaam opgenomen en doen daar hun helende, troostende en/of kalmerende werking. Verder zijn essentiële oliën ook goed én gezond om te gebruiken in allerlei lekkernijen voor de hond, zoals in beloningskoekjes (download gratis twee recepten: ‘Citrus Bliss’ hondenbananenkoekjes en ‘Lemongrass’ hondenknoflookkoekjes).