Menu

Praktijk-successen met honden

Op deze pagina vind je een greep uit de vele succesvolle sessies die in inmiddels met honden van allerlei rassen en leeftijden heb mogen doen.

Ailidh

– Golden Retriever-teefje Ailidh (10 weken) met een plotseling en volledig gebrek aan eetlust:
De fokster/eigenaresse van Ailidh wendde zich compleet radeloos tot mij omdat haar 10 weken oude, zelfgefokte pup sinds een paar dagen opeens niets meer wilde eten en het beestje in een sneltreinvaart achteruit ging in gewicht en conditie. Een bezoek aan de dierenarts bracht onvoldoende soelaas; het pupje mankeerde lichamelijk weliswaar gelukkig niks, kreeg wel voor de zekerheid een probiotica-kuur en een injectie tegen de misselijkheid, maar het verbeterde niet – het hondje bleef al het voer weigeren dat haar werd aangeboden! Op verzoek van de fokster heb ik via de biotensor contact gemaakt met Ailidh en daar kwam uit dat ze haar nestbroertjes en -zusjes enorm miste; het meiske begreep niet waar ze allemaal opeens gebleven waren… Gedurende de biotensor-sessie heb ik Ailidh kunnen uitleggen dat haar broertjes en zusjes bij andere mensen wonen en dat ze allemaal gelukkig zijn bij hun nieuwe baasjes. Vervolgens heb ik de fokster aangeraden nog wat spulletjes met de nestgeur eraan bij Ailidh in de buurt te leggen zodat er weer wat herkenning was en ze zich niet zo alleen voelde. Als ondersteuning had het pupje Bachbloesem Agrimony nodig en de essentiële olie ‘Forgive’. Ook heb ik met Ailidh afgestemd hoe vaak en hoeveel voer (versvlees in dit geval) ze graag wilde hebben. Nog diezelfde avond stond Ailidh zonder problemen van twee schijven hondenvlees te smullen! Het pupje is inmiddels geestelijk en lichamelijk volledig terug in balans, zit helemaal op het gewenste gewicht en de fokster kan weer zorgeloos van het kleine dametje genieten.

– kruising Shih Tzu-reu Bruce (4 jaar) met een oorontsteking:
Tijdens een bezoek van Bruce aan de trimsalon van mijn zus vertelde zijn baasje dat haar hondje last had van een oorontsteking. Mijn zus heeft hen doorverwezen naar mij en ik heb meteen bij Bruce een biotensor-sessie/3-lagentest uitgevoerd. Er is vervolgens één en ander energetisch hersteld en Bruce heeft ter ondersteuning van het immuunsysteem de ‘On Guard’ essentiële olie meegekregen. Zijn baasje heeft vervolgens de voor diezelfde middag geplande afspraak bij de dierenarts afgezegd en dat bleek niet voor niets; Bruce zijn oorontsteking is zoals verwacht helemaal verdwenen!

– Hongaarse Vizsla-reu Willum (1 jaar) met een geamputeerde staart:
Bij Willum werd begin maart 2019 noodgedwongen een stukje van zijn staart geamputeerd, maar de wond wilde helemaal niet goed helen. Door middel van een biotensor-sessie/3-lagentest kwam ik er achter dat er een onderliggende emotie aan de slechte wondgenezing ten grondslag lag: Willum was in zijn trots en mannelijkheid aangetast door het gedeeltelijke verlies van zijn staart. Door met behulp van die 3-lagentest een stukje bewustwording en acceptatie te integreren is dat deel van de stagnatie van de wondgenezing verholpen. Ter ondersteuning heeft Willum daarnaast ook nog de ‘DDR Prime’ gekregen; deze essentiële olie geef je ten behoeve van het DNA-herstel waardoor de cellen terug op het goede niveau komen en de wond wél gaat helen. Willum is na de sessie vlot opgeknapt en nu weer volledig hersteld.

v.l.n.r.: Bruce, Willum, Senna, Dusty, Dyonne

– Kooikerhondje-teefje Senna (13,5 jaar) met jeukklachten:
De eigenaresse van Senna nam eind oktober 2018 contact met mij op met de vraag of ik kon uitvinden wat haar hondje nodig had om van de jeuk af te komen. In een biotensor-sessie kwam via een foto van Senna naar voren dat de jeuk werd veroorzaakt door verdriet bij de baasjes (sterfgeval in de familie). Omdat Senna hoogsensitief bleek te zijn trok zij zich dit verdriet enorm aan en dat uitte zich in overmatig krabben. Om haar te helpen heb ik een essentiële olie-blend (mix) geadviseerd met daarin ‘Console’, ‘Peace’,  ‘Balance’ en ‘Vetiver’, gecombineerd met kokosolie. Daarnaast had ze de ‘Lavendel’ olie onder de pootjes nodig om de rust in haar koppie terug te krijgen en nog weer extra de ‘Vetiver’ om te aarden in het kader van haar hoogsensitiviteit. Mijn advies was om dit 6 weken toe te passen en dit heeft het gewenste resultaat gegeven; het gaat nu weer geweldig met Senna en iedereen is daar uiteraard enorm blij mee! In een latere biotensor-sessie kwam overigens nog de vraag van het baasje of Senna het leuk zou vinden als er een tweede Kooikerhondje bij kwam; daarop werd bevestigend gereageerd door Senna en dat hondje is er dan ook gekomen – Senna is reuze gelukkig met haar nieuwe 3-jarige vriendinnetje Renske!

– Golden Retriever-reu Dusty (11 jaar) met een maagontsteking, een hotspot en trillende pootjes:
Het baasje van Dusty benaderde mij omdat de hond zich niet goed voelde maar het was niet duidelijk wat er met hem aan de hand was. Na een test met de biotensor bleek dat Dusty een maagontsteking had. Hij heeft hiervoor de essentiële olie ‘Oregano’ in capsule-vorm gekregen, deze werkt als een natuurlijke antibiotica. Binnen 10 dagen was Dusty van zijn klachten af! Kort daarop bleek dat Dusty bij zichzelf een zgn. ‘hotspot’ (lokale huidontsteking door overmatig likken of krabben) had veroorzaakt en hier was hij duidelijk niet lekker van. Ook had hij ontstoken ogen. Ik heb Dusty de ‘On Guard’ essentiële olie gegeven om zijn weerstand te verhogen. Binnen 2 weken kreeg zijn baasje meerdere opmerkingen over zijn vacht, het viel andere mensen op dat hij er zo veel beter uit zag. En ook de hotspot-wond en de ontstoken ogen waren zo over. Bovendien werd Dusty opeens veel actiever en sterker! Hij had al twee jaar last van trillende poten – elke keer een andere poot – maar dankzij de essentiële olie is het trillen helemaal over en heeft hij meer kracht en energie. Tijdens het wandelen geniet hij nu zichtbaar veel meer dan voorheen en hij begroet andere honden ook weer, die hij al een tijd uit de weg ging.

– Golden Retriever-teefje Dyonne (6 jaar) met een verminderde eetlust:
Al lange tijd wilde Dyonne helemaal niet graag eten. Vers hondenvlees ging er soms nog wel in maar naar de bak met brokjes stond ze altijd met twijfel te kijken. Ze koos er bijna altijd voor om ze gewoon te laten staan. Haar baasje had geen idee waardoor het kwam. Met behulp van de biotensor ben ik erachter gekomen dat Dyonne last heeft van haar slokdarm. Jaren geleden is ze namelijk in een tak gesprongen wat een flink gat in haar borst veroorzaakt heeft. Dit is op zich goed genezen, maar heeft blijkbaar toch zijn sporen achtergelaten. Via de biotensor heb ik samen met Dyonne kunnen meten dat ze wel heel graag wil eten en ook weer brokjes zou willen hebben. Op haar aangeven moeten de brokjes ’s ochtends alleen geweekt worden. Dat doet haar baasje nu dus; op het moment van de dag dat het voor haar het beste is en precies de hoeveelheid die haar lijf nodig heeft. ’s Avonds rond een uur of 10 krijgt Dyonne nog een klein handje ongeweekte brokjes, ook geheel volgens de meting. Het gaat fantastisch met haar sindsdien. Ze eet met heel veel smaak en heeft nooit meer een bak voer aan zich voorbij laten gaan!

N.B.: op onderstaande foto wordt Dyonne getest met de biotensor (energetisch meten); lees hier meer over deze methode.