Menu

Praktijk-successen met mensen

Inmiddels heb ik al veel mensen mogen begeleiden in het oplossen en/of verwerken van hun klachten. Lees op deze pagina een aantal van de succesverhalen.

– collega J. en nicht G. met hooikoortsklachten:
Zowel J. als G. benaderden mij onlangs met de vraag of ik voor hen een essentiële olie had tegen hooikoorts. Door middel van een recente, eigen foto heb ik op afstand met de biotensor een meting gedaan met verrassende uitkomsten! Voor allebei kwam eruit dat de beste blend die ik voor ze kon maken bestond uit voornamelijk essentiële oliën uit bómen en niet de gebruikelijke antihistamine oliën zoals bijvoorbeeld Lavendel. De eerste berichten zijn al positief!

– M. met vermoeidheids- en hoofdpijnklachten:
M. was na haar burn-out nog steeds erg moe. Daarbij had ze meer moeite met prikkels, vooral geluidprikkels, en vaak last van een vol hoofd (‘brain fog’/hersenmist). In december en januari is ze bovendien lang ziek geweest door een voorhoofdsholte-ontsteking. In januari is ze begonnen met de ‘On-Guard’ essentiële olie om haar weerstand te verhogen, maar het deed veel meer dan dat; ze heeft een hekel aan de winter en ondanks dat het sneeuwde voelde het voor M.’s lichaam alsof het voorjaar was! Ze was veel vrolijker en had meer energie. Bovendien heeft ze veel minder snel last van een vol hoofd en het niet meer na kunnen denken is sindsdien niet meer voor gekomen. Daarnaast gebruikt ze ‘Pepermunt’ essentiële olie. Ze heeft veel last van haar rug en nek, waardoor ze ook veel (spannings-)hoofdpijn en migraine had. De Pepermunt-olie voorkomt dat ze zo vaak hoofdpijn heeft en de kramp in haar nek neemt erdoor af. Daardoor hoeft ze ook bijna nooit meer pijnstillers te nemen!

– meneer H. met kortademigheid:
Deze meneer op leeftijd kampte al geruime tijd met kortademigheid en gebruikte daarvoor een dosisaerosol (‘pufje’). Van dit middel kreeg hij weliswaar meer lucht maar de nare bijwerkingen waren een schorre stem en verminderde smaak. Op eigen verzoek wilde hij dit pufje graag vervangen door essentiële oliën. In overleg met de huisarts is er met behulp van de biotensor een schema gemaakt waarmee hij de frequentie van het gebruik van het pufje kon afbouwen en de toepassing van de olie kon introduceren en geleidelijk opvoeren. Inmiddels heeft de essentiële olie (‘Air’) het pufje geheel vervangen en meneer heeft zowel zijn smaak als zijn stem weer volledig terug.